A nyugalom garanciája

Automatikus tűzjelző és oltó berendezések

Vállalkozásunk teljes körűen bonyolítja az automatikus tűzjelző rendszerek tervezését, kivitelezését, hatósági létesítési és használatbavételi engedélyezését.

A beépített tűzvédelmi berendezések telepítésekor alapvetően az emberi élet, a benntartózkodók, továbbá az anyagi, illetve a szellemi javak, az épület, az anyagok, berendezések, egyéb értékek védelmét, tűzvédelmi biztonságának növelését tekintjük a kitűzött célnak. Az épületben létesülő automatikus gyengeáramú tűzjelző berendezés létesítését az életvédelmi és vagyonvédelmi jelleg egyaránt szükségessé teszi.

A tűzjelző rendszer jellemzői:

Könnyen azonosítható a tűzjelzés helye.

A tűzjelző központ folyamatosan ismeri valamennyi érzékelő állapotát 3 alapállapot: riasztás, nyugalom, hiba/ és ezen felül lekérdezhető az érzékelők aktuális szennyezettsége, várható karbantartási ideje

A tűzjelző központ alkalmas vezérlésre. Szellőző nyílások nyitására, tűzszakaszok lezárására

A tűzjelző rendszer alkalmas más rendszerekkel való együttműködésre /sprinkler, oltórendszer, stb./

A tűzoltóság, személyzet pontos tájékoztatása. Eseménynaplózás, Átjelzés a 24 órás felügyeletre.

Napjainkban nagy hangsúlyt kell fordítani a megelőzésre, hiszen a biztonságos környezet mind az egyén, mind a cég számára nagyon fontosak. A tűz által bekövetkezett káresemény nem várt gazdasági következményekkel járnak, amelyek nagyban hátráltathatják a termelést és egy vállalkozás további működését 

Jelenleg kereskedelmi forgalomban kapható tűzjelző érzékelőknek azonnal kell jelezniük a veszélyes füst-, és hőképződést. Ennek célja, hogy a veszélyes területen tartózkodókat mihamarabb figyelmeztesse, valamint a tűzoltósági átjelzés is megtörténjen. A tűzjelző központ feladata, hogy fogadja a különböző érzékelőktől érkező jelzéseket. Amikor a tűzjelzés megtörténik, a központ – szükség szerint – az alábbi feladatokat hajtja végre:

Elindítja a hang-és fényjelzők működését, átjelzést ad a tűzoltósági ügyeletre, elindítja a beépített oltórendszert, elvégzi az áramtalanítást, leállítja a klímát – hiszen ez oxigéndús levegővel látja el a tüzet, lezárja a tűzgátló ajtókat, nyitja a füstelvezető ablakokat)

Hő- és füstelvezetés

Tűzesetek előfordulásakor a legtöbb ember életére nem a tűz, hanem a füst jelenti a legnagyobb veszélyt. A füst a látást akadályozza, mérgező gázokat tartalmaz, nagy területen elterjedve nem teszi lehetővé a személyek menekülését és a tűzoltást. A magas hőmérséklet következtében meggyulladnak az adott környezetben lévő éghető anyagok. Felhevíti az épületszerkezeteket, így az épület összeomlását okozhatja. Kutatások bizonyítják, hogy a füst és füstgázok eredményezik a tűzesetek áldozatainak csaknem 90%-át.

A hő és füstelvezető berendezések megoldják a füst és hőelvezetést, kivezetik a füstöt az épületből, átláthatóságot biztosítanak a helyszínre érkező tűzoltóknak.

Ezen eszközök tűz esetén döntő tényezők a személy- és vagyonvédelem szempontjából. Biztosítják a menekülést és védik az épületszerkezeteket.

Gázveszélyjelzés

A védelem alapelve, valamely robbanásveszélyes közeg meggyulladásának megelőzése, ahol a robbanóképes gázközeg jelen lehet, ott meg kell szüntetni a robbanóképes gázközeg előfordulásának valószínűségét a gyújtóforrás körül.

Telepített gázveszélyjelzők tipikus alkalmazási területei igen szerteágazóak: kazánházak, hűtőházak, raktárak, mélygarázsok, parkolóházak, akkumulátor-töltő helyiségek és más ipari épületek.

Díjmentes ajánlat kéréséhez kattintson ide!